Veelgestelde vragen

  • Voor de reguliere huisartsenzorg hoeft u als patiënt niets te betalen, dit doet de zorgverzekeraar voor u. Ook bent u geen eigen risico kwijt als u naar de huisarts gaat. Wel kan het zijn dat, als u medicatie voorgeschreven krijgt of een aanvullend onderzoek aangevraagd wordt door uw huisarts, dit van uw eigen risico af gaat. Dit geldt in de meeste gevallen ook voor laboratoriumonderzoek (onderzoek van bloed, urine, ontlasting e.d.).

     

  • Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

     

  • Ja, het huisartsen centrum is het gehele jaar geopend.

    Het kan zijn dat uw eigen huisarts er niet is , maar er is altijd een deskundige huisarts aanwezig die de zorg tijdelijk overneemt. Zij/hij beschikt over uw relevante medische voorgeschiedenis.

  • Helaas wordt bloedonderzoek in onze praktijk niet meer aangeboden. Wel kunt u terecht op de begane grond van Zorgpunt West bij Star SHL.