« terug naar vorige pagina

Praktijkondersteuner GGZ

De praktijkondersteuners Geestelijke Gezondheidszorg in onze huisartsenpraktijk zijn Irina Suanet-Galencko en Truus Nijhoff.
Zij zijn opgeleid om patiënten met milde psychische klachten in de huisartsenpraktijk te begeleiden.

Veel mensen hebben wel eens een periode waarin je ‘niet lekker in je vel’  zit. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Als de klachten te lang duren is het verstandig om eens met uw huisarts erover in gesprek te gaan. De huisarts kan besluiten u door te verwijzen naar een van beide praktijkondersteuners voor de ggz. Beiden hebben aandacht voor psychische klachten, met ieder hun eigen expertise/ aandachtsgebied.

De aanpak van de POH-GGZ  is oplossingsgericht en in principe kortdurend. Een actieve houding van uw kant is daarbij belangrijk. Het eerste gesprek heeft als doel de klachten te verhelderen, duidelijk te maken wat de klachten voor u en uw omgeving betekenen en een mogelijke aanpak van uw probleem te bespreken. Zij kan in samenspraak met u gebruik maken van e-health behandelingen.
In veel gevallen is een aantal gesprekken met de POH-GGZ voldoende om de draad weer op te pakken.

De POH-GGZ houdt zelfstandig spreekuren. Zij werkt nauw samen met uw huisarts, en heeft een beroepsgeheim.

Er zijn geen kosten voor u. De zorg blijft binnen de huisartsenpraktijk. In sommige gevallen is het nodig u verder door te verwijzen naar een instelling buiten de praktijk. Dit gaat altijd in overleg met u en de huisarts. De poh-ggz is goed op de hoogte van alle mogelijkheden.